Et sikkert hjemmekontor
Bleier, middag, leketid, arbeidstid, skoletid - Vær nå snill med din lillesøster! - Ikke tegn på sofaen!!- HÆ? IT-SIKKERHET???? Jeg jobber jo hjemmefra, dette er sikkert!?
Bruk av privat PC til jobbrelaterte oppgaver, utdatert programvare, høyt sykefravær og permitteringer kan gi veldig høy risiko for digitale dataangrep og svindel.

Hjemmekontor er den nye hverdagen for alle som har barn hjemme fra skole og barnehage, eller som er pålagt karantenetid hjemme. I dag finner man mange artikler med tips til produktiv arbeidshverdag med barn eller til funksjonell møblering av hjemmekontor.  Noen få legger vekt på IT-sikkerhet når de ansatte jobber hjemmefra.  Vi i Dataplan er veldig opptatt av at bevisstheten rundt IT-sikkerhet økes i tiden vi nå befinner oss i.

I denne artikkel har vi samlet noen viktige råd som vi oppfordrer alle ledere og de ansatte å lese gjennom og ta i bruk ASAP.
 
  • Alle må sørge for å bidra til økt bevissthet på IT-sikkerhet i bedriften når man jobber hjemmefra.
 
  • Bruk av privat PC i jobb. Vi anbefaler ikke å bruke privat PC til jobbrelaterte oppgaver uten godkjenning fra din IT-ansvarlig. HUSK at å logge på jobb, Office365, etc. fra din privat PC er en gullgruve for kriminelle på internett til å snappe opp ditt brukernavn og passord.
 
  • All programvare bør være oppdatert. Snakk med din leder eller IT-ansvarlig. 
 
  • Nå som alltid - pass på linker for pålogging og vedlegg i epost du mottar. Bruk 2-faktor-autentisering. 
 
  • Har du IT-policy og gode varslingsrutiner i din bedrift når de fleste jobber hjemmefra? Hvis ja, husk å oppdater i henhold til dagens situasjon når det er så mange som jobber hjemmefra. 
 
  • Har dere gode nok back-up rutiner? Hvordan skal du håndtere hvis et barn til en ansatt plutselig kommer bort i DELETE-knappen eller søler melk på en bærbar-PC i forsøk til å gi sin mamma/pappa en klem? 

Flere gode tips til hvordan du kan øke bevissthet rundt IT-sikkerhet i bedriften din finner du her:
https://nettvett.no/sikkerhet-pa-hjemmekontor/
 
neonbrand-rohz2qhg8wg-unsplash